Отборът на Арсенал се е опитал да привлече защитника на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг през летния трансферен прозорец, твърдят италианските медии. 30-годишният англичанин не попадаше в сметкитена мениджъра Оле Гунар Солскяер миналото лято и премина под наем до края на сезона в Рома, където се справя на доста високо ниво. Впечатляващите изяви на английския национал в Серия А могат да му помогнат да си намери нов класен отбор, в който да продължи кариерата си.

Рома е силно заинтересован от идеята да направи сделката му постоянна в края на кампанията, но „вълците“ най-вероятно ще срещнат конкуренция от Тотнъм, Лестър, Евертън и Арсенал. Според „Corriere dello Sport“ Арсенал е отправил конкретна оферта за Смолинг през лятото, която обаче е била отхвърлена.

Сега обаче пандемията на коронавирус е направила завръщането му Англия сериозна опция за бранителя, като се има предвид и, че семейството му е на Острова.

Арсенал вече подписа с младия защитник на Сен Етиен Уилям Салиба, който ще пристигне към лондончани това лято, но Микел Артета е решен да добави още един защитник в състава си през следващите месеци, като вижда Смолинг като идеален такъв. Защитникът на РБ Лайпциг Даю Упамекано и Еан Н'Дика от Айнтрахт Франкфурт също са опция за „артилеристите“.

„Metro.co.uk“ пък пише, че Юнайтед ще искат не по-малко от 25 милиона британски лири за Смолинг.  От Рома пък се надяват да сключат сделка за около 20 милиона паунда, след като първоначално от „Олд Трафорд“ поискаха 18 милиона паунда за централния си защитник.