Отборът на Арсенал е готов да се присединява към Ливърпул в надпреварата за защитника на Рома Рожер Ибанйес. Бразилският централен бранител играе на „Олимпико“ под наем от Аталанта, но впечатлява с изявите си до момента, което не остава незабелязано.

Според „Calciomercato“, освен Арсенал и Ливърпул, отборите на Евертън и Лестър са другите с мераци за 22-годишния защитник.

„Мърсисайдци“ се очаква да потърсят нов бранител заради контузиите на Върджил Ван Дайк и Джо Гомес. Жоел Матип стана поредният с травма в тима на шампионите, след което напусна принудително двубоя срещу Уест Бромич (1:1) и може да отсъства до три седмици.

Ибанйес пък се премести в италианската столица през януари тази година и стартира във всички мачове от Серия А, с изключение на един през този сезон. Той е титуляр и в Лига Европа.

Смята се, че ще желаещите да го имат ще трябва да се бръкнат с около 30-35 милиона британски лири.

Освен тимовете от Висшата лига, френският шампион Пари Сен Жермен също следи ситуацията с младия защитник. Според информациите, парижани виждат в лицето на Ибанйес перфектния заместник на напусналия през лятото свой сънародник Тиаго Силва.