Арсенал следи ситуацията с крилото на Рома Николо Дзаниоло и може да се опита да го отмъкне, ако преговорите за нов договор с италианския национал се провалят. Настоящият контракт на Дзаниоло с „вълците“ е до лятото на 2024-а година, но преговорите за удължаването му в момента са в застой.

Това може да отвори вратата на 23-годишния футболист да се присъедини към „артилеристите“ срещу по-ниска цена през следващото лято. Ювентус обаче също се интересува от Дзаниоло.

Смята се, че отборът на Жозе Моуриньо не иска да отговари на исканията за заплатата на Дзаниоло, пише италианският журналист Чиро Венерато. Крилото иска да получава 4 милиона евро на година, докато Рома очевидно е готов да му предложи само 3,5 милиона евро.

Дзаниоло се присъедини към „джалоросите“ от Интер за около 4 милиона паунда през юли 2018-а година и отогава има 118 мача за столичани през последните четири години. Той също така вкара победния гол във финала на турнира Лига на конференциите през миналия сезон, помагайки на Рома да подпечата историческата първа титла от надпреварата.