Креативният полузащитник на Аякс Хаким Зиеш направи сериозен намек, че ще се оглежда за трансфер след края на сезона и в тази връзка сподели, че често си говори със своя бивш съотборник Джъстин Клуйверт, който в момента брани цветовете на Рома.

26-годишният мароканец е една от основните фигури в редиците на амстердамския гранд, който отстрани Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига, а през тази седмица постигна домакинско 1:1 срещу Ювентус в четвъртфиналите. От доста време е видно, че Зиеш е готов да направи следващата стъпка в своята кариера, която би била да премине в някое измежду топ 5 първенствата на Стария континент.

„Във футбола всичко е възможно”, коментира Зиеш пред „Калчомеркато”. „Само от нас зависи да дадем всичко от себе си и да видим къде ще ни отведе това, но очевидно мечтата е да пишем история.”

„Мисля, че първото ми полувреме срещу Ювентус беше доста добро, а второто – не чак толкова. Знам, че мога много повече. Нямам предпочитана позиция, за мен е важно да играя. Засега ми харесва да играя на фланга, но ако треньорът поиска от мен да мина в центъра, ще го сторя с готовност.”

„Интересът на Рома към мен миналото лято? Не мисля, че тази врата е затворена. Все още говоря с Джъстин Клуйверт редовно и, да , обсъждали сме Серия А. Нямам предпочитано първенство, където да играя. Всичко зависи от типа проект, който даденият клуб представи. На-важното е да продължавам развитието си като играч”, допълни Зиеш.