Ръководството на Байерн Мюнхен смята да участва с пълни сили в битката за подписа на Николо Дзаниоло от Рома. Според италианските медии стартовата оферта на баварците ще бъде 50 милиона евро.

19-годишният футболист привлече вниманието към себе си със серия фантастични изяви за „римските вълци”, които правят турбулентен сезон дотук. Като се има предвид, че той дойде като част от сделката, която прати Раджа Наинголан в Интер, сполучливият удар на Рома все още диви специалисти и анализатори.

В момента римляните изглеждат далеч от постигането на основната си цел  през сезона – място в топ 4 на калчото, което ще им гарантира участие в Шампионската лига през следващата кампания. На няколко пъти временният наставник Клаудио Раниери в прав текст заяви, че ако Рома не успее в това начинание, то ще има промени в състава и продажба на основни футболисти.

Байерн с интерес следи ситуацията, както още правят Ювентус, Манчестър Сити Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Със сигурност всеки от тях ще изчака края на сезона преди първите си ходове, защото може да има основание да очаква сериозен отбив от цената на таланта, ако Рома действително се размине с ШЛ.