Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер е близо до най-добрият страж в света, а съвсем скоро и ще затвърди този си статут. Това смята наставникът на Рома Еузебио Ди Франческо, който до съвсем скоро тренираше бразилския футболист на „Олимпико”.

В хода на летния трансферен прозорец Ливърпул заплати 67 млн. паунда за услугите на Алисон и по този начин той облече фланелката на английския тим. „Джалоросите” закупиха шведа Робин Олсен, който трябва да замени бразилеца на вратата. Самият Ди Франческо пък знае, че ще е много трудно да не се усети липсата на националния страж на Бразилия.

„Решенията вече са взети, а това е нормално в живота. Няма да е лесно да заменим Алисон, който е най-добрият вратар в света. Ако някой ме понтира, че не е така, то вярвайте, че съвсем скоро Алисон ще затвърди този си ранг”, сподели Ди Франческо.

„Робин Олсен доказа качествата си на Световното първенство и е в готовност да започне от първата минута срещу Торино”, продължи италианският треньор.

„Много от клубовете в Серия „А” се подсилиха сериозно, но същевременно и бяха напуснати от основни футболисти. Ще видите с времето, че ние надграждаме. Някои играчи останаха, а други напуснаха. Не съм разочарован, нито обратното. Има още време до края на трансферния прозорец и ще видим какво ще се случи”, завърши Ди Франческо.

Алисон дебютира и в официален мач за Ливърпул, след като не допусна гол в първия кръг от Висшата лига срещу Уест Хем. Мърсисайдци надвиха "чуковете" с 4:0 на "Анфийлд".