Челси и Рома все още работят по финансовите подробности по сделката за наема на нападателя Ромелу Лукаку. Представители на двата клуба са били на среща, която е протекла повече от три часа в събота, но все още остава известна разлика във вижданията им.

Sky in Italy съобщава, че все още не е постигнато споразумение относно сумата по заема или дали Челси ще може да покрие част от заплатата на Лукаку, тъй като Рома има поставен лимит заради правилата за финансов феърплей.

Evening Standard допълва, че белгиецът е бил помолен да намали заплатата си със 7 милиона паунда, за да може трансферът му на „Олимпико“ да се осъществи. В момента Лукаку печели по 325 000 паунда на седмица на „Стамфорд Бридж“.

Иначе се очаква Рома да плати около 7 милиона за наема, като в следващите часове е планирана още една среща между трите страни. Според The Telegraph, сумата може да бъде и от порядъка на 8-9 милиона паунда. 

Вицепрезидентът на „вълците“ - Райън Фридкин, както и спортният директор Тиаго Пинто остават в Лондон, докато Лукаку, който е в Брюксел и присъства на церемония по време на дебюта на сина си за един от юношеските отбори на Андерлехт в събота, е щастлив да заиграе в Рим заради желанието си да работи отново с Жозе Моуриньо.

Връзката между американските собственици на Рома и Челси - Дан Фридкин и Тод Боули, означава, че „джалоросите“ са единственият клуб, на който е предложена опцията за взимането на Лукаку под наем.