Мениджърът на Челси Маурицио Сари най-вероятно ще може да поеме Рома от следващия сезон, тръбят медиите на Острова. От лондонския клуб почти сигурно няма да правят спънки на италианеца, ако той поиска да се махне и стига да не бъде уволнен преди това заради слаби резултати.

Бъдещето на 60-годишния неаполитанец е далеч от сигурно в дебютния му сезон при „сините”. За момента те изпитват трудности дори с класирането на местата в Лига Европа. Голямата цел пред Сари е да върне тима в Шампионската лига, което е постижимо или чрез топ 4 в първенството, или чрез спечелване на Лига Европа.

През последните месеци феновете на Челси се настроиха срещу италианеца, който противно на очакванията не показва особена тактическа вариативност. Това е видно и от резултатите на отбора, които са крайно непостоянни.

Рома от своя страна проявява интерес към бившия наставник на Наполи, след като миналия месец уволниха Еузебио Ди Франческо. Клаудио Раниери пое „римските вълци” като временен наставник с договор до края на сезона.