През лятото Кристино Роналдо силно желаеше да напусне Манчестър Юнайтед, но нито един европейски клуб не пожела да привлече португалеца. Сред спряганите за Кристиано тимове беше и този на италианския Рома, но сега от ръководството на „джалоросите“ разкриха, че никога не са искали да вземат петкратния носител на „Златната топка“ на „Олимпико“.

„Кристиано Роналдо никога не е бил опция за Рома. Нищо сериозно или конкретно въпреки слуховете. Никога не сме започвали преговори за привличането му. Може би са свързали CR7 с нас, тъй като аз съм португалец и Моуриньо също, но това не беше така“, заяви директорът на Рома Тиаго Пинто.

Моуриньо беше наставник на Роналдо в Реал Мадрид, където двамата спечелиха трофеи, но имаха и скандали помежду си и отношенията се развалиха в последните години.

Иначе Манчестър Юнайтед може да прекрати договора на Кристиано след скандалното му интервю, в което той атакува остро собствениците на клуба от семейство Глейзърс, както и мениджъра Ерик тен Хаг.

Не много клубове в Европа обаче са способни или желаят да вземат Роналдо заради огромната заплата на 37-годишния нападател. Варианти пред него обаче остават американската МЛС или Близкия изток.