Рома и полузащитника Кевин Строотман доста сериозно се замислят върху офертата, кято получиха от Олимпик Марсилия. Французите изпратиха официална оферта на стойност 25 милиона евро за подписа на холандския футболист.

Треньорът на марсилци Руди Гарсия отлично познава качествата на 28-годишния футболист, с когото работи именно на „Олимпико”. Той не скри това и при една от скорошните си изяви пред медиите, признавайки, че играч с характеристиките на Строотман би бил много полезен за Олимпик.

Италианският ежедневник „Кориере дело спорт” твърди, че Рома е много склонен да продава предвид пристигналата оферта. В сходно настроение е и самият халф, който би получавал по 4,5 милиона евро на сезон, ако премине на „Стад Велодром”.

Истината е, че в състава на Рома е пълно с вътрешни полузащитници. Треньорът Еузебио ди Франческо би могъл да разчита на Даниеле Де Роси, Браян Кристанте, Стивън Н’Зонзи и Лоренцо Пелегрини. Сега клубът е оставил решението изцяло в ръцете на Строотман, който има време да реши до 31-и август. Тогава затваря трансферният прозорец за Лига 1.