Манчестър Юнайтед се интересува от нападателя на Рома - Тами Ейбрахам, но Челси първи може да се опита да си върне английския национал. 25-годишният Ейбрахам отбеляза 34 гола в 28 мача във всички турнири, откакто напусна „сините“ в посока Рим през лятото на 2021-а година. Нападателят помогна на отбора на Жозе Моуриньо да спечели дебютното издание на Лигата на конференциите миналия сезон.

Очаква се Юнайтед и Челси да бъдат на пазара за нов централен нападател през лятото и се смята, че Ейбрахам е в списъка на мениджъра на „червените дяволи“ - Ерик тен Хаг. И все пак „сините“ от Лондон имат право да си върнат бившата звезда за 75 милиона евро, колкото е записаната кауза за обратно откупуване в договора на англичанина с Рома, ако Греъм Потър и Ейбрахам одобрят подобен сценарий.

44 снимки

Ако мениджърът на Челси няма интерес към Ейбрахам, тогава Юнайтед може да направи своя ход. Не е ясно каква сума от Рома биха поскали за своя голмайстор, ако „червените дяволи“ изпратят оферта, тъй като той има още три години и половина до края на договора си с „вълците“.

The Athletic съобщава, че скаути на Ман Юнайтед редовно следят напредъка на Ейбрахам този сезон. Мениджърът на 20-кратните шампион търси нов нападател, след като Кристиано Роналдо напусна клуба по взаимно съгласие през ноември миналата година. Юнайтед подписа с Вут Вегхорст от Бърнли под наем до края на кампанията, но това се счита само като временно решение за Тен Хаг. Дори ако Вегхорст бъде привлечен на „Олд Трафорд“ за постоянно, нидерландският специалист ще иска да привлече още по-качествен таран.

Смята се, че Хари Кейн е начело в списъка на Юнайтед, но капитанът на Англия може да излезе доста скъпо. Очаква се президентът на „шпорите“ - Даниел Леви, да поиска сума над 100 милиона паунда за своята звезда, което може да се окаже твърде много за Юнайтед.

БГНЕС / BGNES
56 снимки

Друг вариант е голмайсторът на Наполи Виктор Осимен. 24-годишният нападател отбеляза 21 попадения във всички турнири този сезон и е с основен принос за това партенопеите да са лидер в Серия А и много близо до титлата. Челси обаче също се интересува от нигериеца, а също така Осимен може да излезе дори по-скъп от Кейн.

Ейбрахам вероятно би бил най-евтиният вариант от тримата споменати. Той има и опит в Англия, след като вкара 15 гола във Висшата лига през сезон 2019/2020 за Челси, преди да изпадне в немилост пор ръководството на Томас Тухел през следващата година.

Челси обаче може да попречи на опита на Юнайтед да подпише с Ейбрахам. Ако някой клуб направи оферта за него, Рома е длъжен да информира лондончани за нея. Това може да накара „сините“ да изпратят свое предложение- или да активират неговата клауза, за го върнат обратно на „Стамфорд Бридж“.