Опорният полузащитник на Рома Лоренцо Пелегрини няма никакво намерение да напуска клуба въпреки солидния интерес на Манчестър Юнайтед. Освен всичко друго италианските медии доложиха, че записаната в договора на италианския национал освобождаваща клауза на стойност 36 милиона евро не е валидна през януари.

В последно време сред английската преса се надпреварваха да пишат, че „червените дяволи” биха могли да си осигурят един от най-проспериращите играчи в Серия А срещу не чак толкова висока сума. Изглежда обаче Юнайтед не се е запознал съвсем ясно с условията по договора на 22-годишния Пелегрини.

Агентът на играча също така отхвърли всички информации за течащи преговори с английския гранд. Той посочи, че неговият клиент не би имал никакъв интерес да напусне Рома точно в този момент.

Рома със сигурност ще се опита да премахне или поне увеличи откупната клауза на стойност 36 милиона евро, която дори изглежда ниска за играч от качеството на Пелегрини. Фактът, че тя е валидна само през лятото означава, че през януари Юнайтед по никакъв начин не може да елиминира „джалоросите” като страна при евентуалните преговори.

Още по темата:

Лоренцо Пелегрини сбъдва мечтите си в Рома и Италия

Агентът на Пелегрини: Нямаме нищо общо с Юнайтед