От Ливърпул са преценили, че не си струва да се разделят с швейцарското си крило – Джердан Шакири, през тази зима и са отказали оферти от Рома и испанския Севиля, които искат да имат бързоногия футболист на мърсисайдци под наем. „Червените” не са готови да се разделят с играча през зимата, след като искат да имат максимална широчина в отбора си до края на сезона в борбата за титлата на Англия и защитата на трофея от Шампионската лига, както и за ФА Къп.

През седмицата в офисите на клуба са пристигнали две оферти от „джалоросите” и андалусийците, които са искали играча под наем. Клубът е отказал да се раздели с 28-годишния играч, като се очаква през лятото да склони да го продаде срещу 30 милиона евро.

Ливърпул закупи Шакири от Стоук Сити през лятото на 2018-а година, след като „отключи” клаузата му от 13 милиона британски лири. Той помогна на отбора да спечели Шампионската лига през миналия сезон, вкарвайки шест гола и подаде за други пет.

През този сезон той страда от редица контузии, които направиха така, че играчът да изиграе само десет мача за „червените”, вкарвайки веднъж.