Вратарят на Наполи Алекс Мерет обмисля да напускане Наполи под наем, за да намери редовно време за игра другаде, разкри агентът на играча Федерико Пасторело. Националът на Италия взе участие в 29 мача за Наполи през изминалия сезон, но трябваше да се редува с Давид Оспина в заключителните седмици от сезона.

Старши треньорът Дженаро Гатузо все още не е взел решение за първия си избор под рамката на вратата, което е накарало Мерет да преосмисли бъдещето си. Той се присъедини преди две години от Удинезе за сумата от 35 милиона евро.

Смята се, че Манчестър Юнайтед са готови да вземат 23-годишния вратар заради слабата форма на титуляра Давид де Хеа, докато Рома и Торино също имат интерес към стража на неаполитанци.

„Алекс трябва да натрупа колкото се може повече мачове, за да расте все повече и повече“, каза Пасторело пред "Rai Sport".

„На неговата възраст има вратари, които са били несменяеми титуляри. Ако не успеем тук, можем да обмислим напускането под наем. Всъщност знаем, че Рома и Торино са много заинтересовани от това", допълни агентът на Мерет.