Футболисътт на Арсенал Хенрих Мхитарян призна, че предпочита да остане в Рома, където играе под наем през този сезон, но няма да се оплаче, ако мениджърът на "артилеристите" Микел Артета реши да го задържи в Арсенал. Според информациите "вълците" вече водят преговори с лондончани за удължаването на наема за 31-годишния арменец. 

„Разбира се, че бих искал да бъда в Рома през следващия сезон, не само през следващия сезон [но още няколко години]“, каза Мхитарян в интервю за "Futbol" с Грант Уол. 

„Но все още имам договор с Арсенал и не зависи от мен. От Арсенал и Рома зависи дали ще се съгласят с условията по сумата на трансфера. Така че аз мисля единствено да тренирам усилено, да играя добре и да очаквам с нетърпение какво ще се случи. Разбира се, ако няма да остана в Рома, трябва да се върна в Арсенал. Не се оплаквам, футболният живот се променя толкова бързо, така че трябва да сте готови да играете, където и да сте. Ако не в Рома, ще се върна и ще играя за Арсенал, ако не, ще остана тук и ще играя за Рома", заяви още Мхитарян.

Смята се, че "топчиите" искат около 20 милиона евро за правата на арменеца, докато от Рома са готови да извадят не повече от 12-15 милона евро.