Хенрих Мхитарян е отворен към идеята да се върне в Арсенал през следващия сезон, сред като наемът му в Рома приключи. Унай Емери е заявил пред арменеца, че ще има по-ограничена роля през този сезон в състава на Лондончани, след привличането на Никола Пепе от Лил и Дани Себайос от Реал Мадрид.

Въпреки това, то не се е отказал да се бори за мястото си при „артилеристите“ и е споделил, че ще обсъжда бъдещето си на „Емиратс“ след края на настоящия сезон. Запитан дали предпочита да остане в Рома или да се завърне в Арсенал, ако направи добър сезон в Серия А, арменецът отговори така:

„Първо, нека да видим какво ще направя в Рома. В края на сезона ще говорим за възможността да остана или да отида другаде“, заяви 30-годишният футболист пред VBET News.

„Сега обаче не мога да говоря за бъдещето си. Ще е по-добре да се фокусирам върху предстоящите мачове“, добави още той.

На въпроса на коя позиция би искал да играе в Рома, Мхитарян отговори:

„Готов съм да играя на всяка позиция. Готов съм да помогна на тима, защото отборът е страхотен и ще се опитам да дам на-доброто от себе си, за да постигнем целите си.

Според различни източници в договорът му има клауза за откупуване, ако арменецът изиграе 25 или повече мачове за италианския тим.