Отборът на Милан ще избира между няколко варианта за подсилване на атаката си през лятото. "Росонерите" ще трябва да закупят нов нападател, след като е много вероятно Златан Ибрахимович да напусне.

Основен фаворит си остава Лука Йович от Реал Мадрид, но в клуба са готови и с резервен вариант. Става дума за нападателя на Рома Патрик Шик, който този сезон играе в РБ Лайпциг, това пише „Calciomercato“.

Ралф Рангник, който пък е фаворит за нов наставник на „червено-черните“, иска да събере Йович с Анте Ребич. Двамата бяха страхотно дуо в тима на Айнтрахт Франкфурт и германският специалист смята, че те отново ще бъдат страхотен тандем в атака и за "росонерите".

Ако все пак този трансфер не се получи, то специалистът е готов да доведе на "Сан Сиро" Патрик Шик. Рангник познава добре качествата на 24-годишния нападател. Шик отбеляза 10 гола в 22 мача за „биковете“ през този сезон. Германците обаче отказаха да платят откупната му клауза в размер на 29 милиона евро и чехът се завърна в Рома.

„Вълците“ обаче са готови да се разделят с Шик и вероятно ще му търсят нов отбор. Те настояват да получат поне 26 милиона евро за неговите услуги, което може обаче да се окаже проблем за Милан.