Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо продължава да иска да привлече халфа на Арсенал Гранит Джака преди затварянето на трансферния прозорец. Португалецът искаше швейцарския национал още през лятото, но тогава двата клуба не успяха да се разберат за трансфера му, макар полузащитникът да бе договорил личните си условия с „римските вълци“.

На „Олимпико“ обаче не са се отказали от преследването на 29-годишния футболист и ще отправят нова оферта за него в последните дни на трансферния прозорец, пишат „Gazzetta dello Sport“ и „Corriere dello Sport“.

Преди това обаче в Рома трябва да освободят място за Джака. Клубът прави всичко възможно да се раздели с халфа Амаду Диавара. Гвинеецът обаче отказа трансфер във Валенсия, така че директорът на Рома Тиаго Пинто ще има среща с агента на играча Даниеле Пирайно, на която да потърсят решение. Проблем обаче е заплатата на Диавара, който получава по 2,2 милиона евро на година, а не са много отборите, които могат да си позволят да му плащат подобна сума.

В същото време и преговорите с Арсенал едва ли ще са лесни. Англичаните са поставили цена от 20 милиона евро на Джака, но от Рома в момента не могат да извадят такава сума. Вероятно „джалоросите“ ще опитат да се договорят с лондончани да платят на няколко вноски, но не е ясно дали на „Емиратс“ ще се съгласят на подобна сделка.