След като от Рома обявиха, че вратарят Алисон не е искан официално от нито един клун, то спортният директор на „джалоросите” Мончи отрече, че има оферти и за Костас Манолас.

Защитникът е свързван с английския Челси, които са готови да предложат сериозна сума пари на италианците за услугите на гръка.

Националнът на „елините” има четиригодишен контракт с „римските вълци”, но Челси са готови да отключат откупуващата му клауза, която това лято е 38 млн. евро. С всяка една година от изминаването на контракта му, клаузата ще нараства с п 5 милиона евро.

Мончи потвърди, че 27-годишният футболист е щастлив в Рим и няма желание да напусна. Също така не е имал контракти с Челси.

„Говорил съм с Костас три или четири пъти. Той се наслаждава на моята работа и със сигурност ще се занимава с това, когато спре с футбола. Той е щастлив в Рим и иска да останее. Четох тези неща за Челси, че желаят да платят клаузата му, но не съм чул нищо официално. Спокоен съм”, заяви спортният директор.

Рома има много заето трансферно лято. Тимът на Еузебио ди Франческо продаде Раджа Наинголан, който ще играе за Интер от новия сезон. Римляните взеха Давиде Сантон и Николо Заниоло като бартерна част от сделката за Нинджата. Хавиер Пасторе също парафира със столичани, присъединявайки се от Пари Сен Жармен. „Джалоросите” също привлякоха Джъстин Клуиверт от Аякс и Анте Чорич от Динамо Загреб.