Голмайсторът на Ла Лига за миналия сезон - Артьом Довбик, пристигна в четвъртък в Рим заедно с агента си за медицинските си прегледи, преди да осъществи трансфера си в Рома. Футболистът още на летището бе приветстван от фенове на почти сигурния си нов клуб, като бе придружаван и от спортния директор на „вълците“ Флоран Гизолфи.

Рома и Жирона се разбраха за трансфера на украинския национал, който вкара 24 гола в 36 мача в испанския елит. „Джалоросите“ ще платят 32 милиона евро плюс бонуси, въпреки че откупната клауза на 27-годишния футболист е 40 милиона евро.

Довбик се смяташе за сигурно ново попълнение на Атлетико Мадрид, които се бяха разбрали с Жирона за трансфера му, но в последния момент сделката се провали заради самия играч, който не бе съгласен с условията на договора си.

От това се възползва Рома, който прати по-добра оферта за играча, която той и клубът му приеха. Римският клуб е доста активен на трансферния пазар, като вече привлече аржентинското крило Матиас Соуле от Ювентус, халфа на Рен Ендзо Льо Фи и шведския ляв бек Самуел Дал.