Вицешампионът на Италия Наполи си осигури официално услугите на бранителя на Рома Костас Манолас. Южняците ще заплатят 34 милиона евро за услугите на гръцкия бранител, като към основната сума може да бъдат добавени други два милиона.

28-годишният гръцки национал подписа своя договор в неделя вечерта и ще лети за медицинските прегледи през идната седмица, след което официалното обявление ще стане факт.

Всички информации водят към това, че Манолас ще подпише петгодишен договор с „партенопейците”, като във всяка една от тях ще получава по 3,5 млн. евро без бонусите. В последните две години заплатата на Манолас ще бъде по 4,5 милиона.

Договорката между двата клуба е такава, че на 99% Амаду Диавара ще замине към италианската столица посока Рома, а сделката ще бъде оформена през юли. Трансферът на Манолас ще бъде входиран в италианската футболна централа на 30-и юни, за да може Рома да регистрира сделката в първата половина на финансовата година.

Манолас бе свързван с преминаване в Ювентус, Милан и Арсенал, но оттук насетне ще си партнира с Калиду Кулибали.

Рома закупи бранителя от Олимпиакос през лятото на 2014-а година за 15 милиона евро, а той изигра за „джалоросите” 206 мача, в които вкара осем гола. Едно от най-емблематичното попадение от тях бе при триумфа през миналата година, когато Рома отстрани Барселона в Шампионската лига на четвъртфиналите.