Рома се похвали, че официално е привлякъл младежкия национал на Италия Томазо Балданци. Емполи ще получи 10 милиона евро, като споразумението предвижда и бонуси в размер на 5 милиона евро, а освен това клубът от Тоскана има гарантирани 15% от евентуален следващ трансфер на халфа.

„Искам да благодаря на собствениците на Рома за това, че повярваха в мен и направиха всичко възможно да ме доведат тук. Поласкан съм от интереса на толкова голям клуб. Надявам се да се отплатя за гласуваното ми доверие“, заяви Балданци пред сайта на „вълците“.

„Ще мога да науча много по време на тренировките с големи футболисти. Нямам търпение да дойде понеделник и да усетя атмосферата на стадиона. Ще дам всичко от себе си, за да помогна за целите, поставени пред отбора“, добави младокът.

Балданци ще носи екипа на Рома с номер 35. Той е продукт на академията на Емполи и след месец ще навърши 21 години.  Халфът беше част от състава на Италия, който стигна до финала на Световното първенство за младежи.  От началото на сезона Балданци има 14 мача и 2 гола в Серия А.