Италианският гранд Рома официално анонсира привличането на испанското крило Педро Родригес като свободен агент. 33-годишният световен шампион с Испания подписа за три години с „джалоросите”, като договорът му ще приключи на 30-и юни 2023-а.

„Щастлив съм да дойда в Рома. Развълнуван съм от предизвикателството и искам да постигнем целите, които сме си задали с шефовете и клуба в следващите сезон. Искам да благодаря за приема тук и се надявам да правя хората щастливи”, бяха първите думи на Педро като играч на Рона.

Бившият играч на Барселона и Челси пристига в италианската столица, след като е спечелил досега 25 трофея в кариерата си, включително Шампионска лига, Лига Европа, Висша лига на Англия и испанската Ла Лига.

В националния отбор Педро е световен шампион през 2010-а и европейски такъв през 2012-а. той има 65 мача за своята страна, в които е вкарал 17 гола.

„За нас е привилегия да приветстваме играч като Педро в семейството на Рома. Надеждите, които имаме, съвпадат изцяло с неговите и ще продължим сериозната си работа, но заедно”, каза изпълнителният директор на „джалоросите” Гидо Фиенга.