Бившият президент на Рома Джеймс Палота призна, че не е искал да продава Мохамед Салах и Алисон Бекер и също така потвърди, че е говорил с Мончи, който не е познавал Николо Дзаниоло що за футболист е. Палота стана 23-ият президент в историята на Рома през 2012-а година, а през миналото лято продаде клуба на Дан Фридкин.

През 2017-а той назначи Мончи за спортен директор, но нещата не провървяха, както трябваше.  „Това неговото не беше помощ. След месец стана ясно. Все едно искаше да докаже, че е Мончи. Не изслушваше съвети от другите си колеги”, каза Палота пред The Athletic.

„Нищо не слушаше, нищо. Може би и аз имах грешка, че му се доверих. С гордост се казва Мончи. Казва го сякаш е Мадона. Това трябваше да бъде знак за мен”.

Палота призна, че не е искал да се разделя с Мохамед Салах през 2017-а и Алисон Бекер година по-късно, като двамата преминаха в Ливърпул. „Салах беше чудесно дете, което не исках да изпусна. Обичах го и не трябваше да го продаваме, но нямахме избор. Той искаше да се докаже в Англия. Същото е и с Алисон. Защо ми беше да го продавам? Така е, ама офертата беше сериозна и нямахме опция да я откажем”, призна той.

„Заниоло е трансфер на Балдини. Франко се обади на Интер и каза. Ние няма да ви дадем Наинголан, а собствениците искат Дзаниоло. Тогава Мончи запита, „Кой е Дзаниоло”? Той е 100% трансфер на Балдини”, допълни Палота.