Ситуацията около полузащитника на Рома Кевин Строотман и пристигналата оферта на Олимпик Марсилия за него става все по-неясна. В Италия и Франция циркулират различни информации около това дали ще има сделка.

„Скай Италия”, RMC Sport и „Ил Темпо” поддържат гледището, че 28-годишният играч е готов да приеме предложението. И трите издания обаче посочват, че има леки разминавания между клубовете около трансферната цена. Рома настоява да получи твърдо 25 милиона евро, докато офертата на „финикийците” била от порядъка на 22-23 милиона евро.

„Калчомеркато” от своя страна представя събитията от друг ъгъл. Според медията Рома е повече от готов да продаде веднага Строотман, но холандецът е този, който изпитва съмнения.

Където и да е истината, ще получим частични отговори по-късно днес, когато „джалоросите” ще обявят състава си за двубоя срещу Аталанта. Ако Строотман липсва от групата, това ще засили спекулациите за предстоящ трансфер.

Халфът играе на „Олимпико” от 2013 година насам, но на практика пропиля 2 години заради повторни травми в коляното (2014-2016). Рома може да си позволи да продаде Строотман без угризения, защото разполага с достатъчно дълбочина на позицията цетрален халф – Стивън Н’Зонзи, Браян Кристанте, Лоренцо Пелегрини, Даниеле Де Роси, че дори и младият Анте Чорич.