Рома и Барселона ще влязат в нов остър сблъсък на трансферния пазар, след като през миналото лято каталунците отмъкнаха Малком от Бордо под носа на „джалоросите“. По всичко изглежда, че през януари двата клуба ще наддават за подписа на полския нападател на Дженоа Кжищоф Пионтек, съобщава „Corriere dello Sport“. Нападателят на генуезци ще бъде едно от най-спряганите имена за трансфер през януарския трансферен прозорец, а редица европейски грандове вече проявяват сериозен интерес към него.

След като от Дженоа платиха едва 4,5 милиона евро за Пионтек, сега нападателят значително повиши цената си и президентът на тима Енрико Прециози е готов да го продаде за над 60 млн. евро.

Спортният директор на Рома Мончи оценява много високо 23-годишния полски нападател и иска да го привлече за заместник на Един Джеко. Настоящият договор на босненеца с римския клуб изтича през лятото на 2020 година.

В същото време Барселона не крие своя интерес към Пионтек, който е много внимателно следен от скаутите на испанския шампион.