Финалистът от миналогодишното издание на турнира Лига Европа - Рома, ще се раздели с петима играчи през лятото, а по този начин „вълците“ ще спестят над 50 милиона от заплати, съобщава Gazzetta dello Sport.

Според информацията, Расмус Кристенсен, Ренато Санчес и Дийн Хуийсен ще се завърнат в своите клубове – Лийдс Юнайтед, Пари Сен Жермен и Ювентус, в края на периодите им под наем през юни, докато на вратарите Руи Патрисио и Пиетро Боер няма да бъдат предложени нови контракти.

На „Олимпико“ обаче има още играчи с неясно бъдеще. Оставането на Ромелу Лукаку е много малко вероятно, като се има предвид, че Рома ще трябва да плати 43 милиона евро, за да направи трансфера му от Челси за постоянно плюс поне годишна брутна заплата от 13,8 милиона евро.

Рома обмисля бъдещето на други играчи, които в момента са под наем: Сардар Азмун (Байер Леверкузен), Анхелиньо (РБ Лайпциг) и Диего Йоренте (Лийдс Юнайтед).

От друга страна, договорът на Леонардо Спинацола изтича през юни и дори неговият агент Давиде Липи да каза през януари, че клиентът му няма да удължи договора си след юни, Даниеле Де Роси дава на италианския ляв бек редовно игрово време, така че той може да поиска от клуба да предложи на Спинацола нов договор.