Шампионът от  историческото първо издание на Лигата на конференциите – Рома, ще опита да привлече полузащитника на Олимпик Лион Усем Ауар, твърдят „Il Romanista“ и „beIN Sports“. От „Олимпико“ вече са влезли в контакт с френския тим и преговорите вече вървят.

Шефовете на „вълците“ са набелязали френския национал за заместник на напусналия със свободен трансфер Хенрих Мхитарян.

23-годишният талант доскоро бе един от най-желаните играчи на пазара, когато интерес към него имаше от Арсенал, Тотнъм, Ювентус, Интер и Милан. В момента обаче този интерес спадна и това може да позволи на Рома да го вземе в състава си. Друго предимство е, че договорът на играча изтича след година и това сериозно сваля цената му.

Твърди се, че от Лион са склонни да преговарят за негова продажба, като настояват да получат около 25 милиона евро за правата му. От Рома обаче се надяват да свалят тази цена, като за момента предлагат 17 милиона евро.

Ауар изигра силен сезон, като в 44 мача вкара 8 гола и направи 4 асистенции. Като цяло обаче това не помогна особено на Лион, който изпрати доста разочароващ сезон, завършвайки на 8-ото място в Лига 1 и не успя да се класира за евротурнирите.