Ръководството на Рома ще направи втори опит да привлече звездата на Лестър Рияд Марез. Английският тим ще бъде далеч по-склонен да продаде алжиреца, но при всички положения ще иска да го направи на „точната цена”, написа „Франс футбол”.

„Джалоросите” бяха настойчиви до последно през лятото на 2017-а, когато опитаха всичко, за да смъкнат високата цена, която Лестър постави на Марез. Тогава „лисиците” настояваха да получат най-малко 50 милиона евро.

Марез не се е отказал от идеята да загърби Лестър

През август римляните предложиха 40 милиона, като накрая бяха принудени да свият платната и да насочат вниманието си другаде. Така на „Олимпико” акостира нападателя на Сасуоло Грегоар Дефрел, който дотук обаче разочарова тотално.

26-годишният французин също така дотук претърпя не едва и две контузии, които го спънаха допълнително, затова Рома смята, че е време да действа по-решително в намирането на нов флангови играч.

Арсенал подновява своя апетит към Рияд Марез

В същото време трябва да се признае, че римският гранд не е единственият, който се интересува усилено от Марез. Арсенал и Наполи също кроят планове за играча, който през февруари ще навърши 27 години.

Дотук през сезона Марез има 8 гола и 8 асистенции в 24 мача на всички фронтове.