Вратарят Алисон Бекер в последно време е най-одумваният играч на Рома заради борбата между Реал Мадрид и Ливърпул за подписа му. Дотук от римският гранд твърдят, че все още не са получили дори една официална оферта за бразилския страж. И докато чакането продължава, римляните получиха конкретно предложение за друг свой бразилец – поливалентният Жерсон.

Атлетико Минейро официално заяви интереса си към 21-годишния атакуващ полузащитник, който през миналия сезон приоритетно бе ползван и по двата фланга на атаката. Жерсон премина на „Олимпико” от Флуминензе, а първият си двубой изигра през ноември 2016-а.

Младият играч записа 8 срещи кат титуляр през 2017/2018 и вкара 2 гола, но почти сигурно ще бъде преотстъпен, за да трупа опит. Рома държи това да се случи в друг италиански тим, което ще подпомогне силно развитието на играча. Не е изключен и вариантът за продажба в рамките на калчото, но задължително с наличието за клауза за обратно откупуване на преференциална цена.

Според „Скай Италия” всичко това сочи, че Рома най-вероятно ще отхвърли офертата от Атлетико Минейро. Дотук най-сериозни са шансовете на Жерсон да подсили Емполи.