В Рома предстоят първите промени в унисон с идеята новата визия на отбора да се изгради около италианския суперталант Николо Дзаниоло. В същото време обаче дори младият италианец не е непродаваем, като в клуба не смятат да се разделят с него срещу цена по-ниска от 70 милиона евро.

Трансферният гуру Джанлука Ди Марцио хвърли малко повече светлина върху плановете на „джалоросите”, които искат да стартират на чисто и първата стъпка беше назначаването на Пауло Фонсека за треньор. Следващата фаза минава през реконструирането на състава по начин, който би позволил на 19-годишния Дзаниоло да бъде основната фигура.

Журналистът от „Скай Италия” твърди, че римският гранд ще откаже всяка оферта за младока, стига нейният размер да не е от наистина космическо измерение. Това значи предложение от типа на тези, които отведоха Мохамед Салах и Алисон Бекер в Ливърпул през последните 2 години.

Знае се, че клубовете с интерес към Дзаниоло са Ювентус, Арсенал и Тотнъм.

Младежът нахлу с гръм и трясък на футболната сцена през сезон 2018/2019, когато пристигна малко инкогнито в Рома като част от сделката за продажбата на Раджа Наинголан в Интер. Италианецът се отказа голямото откритие в редиците на „вълците”, като изигра 36 мача в дебютната си кампания. Неговият възход му заслужи и два мача за мъжкия национален тим на Италия, като през това лято Дзаниоло ще бъде част от „адзурините”, които ще се изявяват на Европейското първенство за 21-годишни.