Нападателят на Рома Ромелу Лукаку би искал да остане в отбора от Рим, а ръководството на клуба също иска да го задържи, но за целта трябва да бъдат изпълнени две условия, за да се стигне до договорка с Челси, прогнозира италианският вестник Gazzetta dello Sport.

30-годишният белгийски нападател реализира само три гола в мачовете от Серия А и Лига Европа след треньорската смяна в Рома, но въпреки спада във формата му, Лукаку все още е амбициран да докаже, че заслужава мястото си в състава, в който играе под наем.

Снимки: Gulliver/GettyImages
66 снимки

Договорът на футболиста с Челси изтича чак през 2026 година, но той е категоричен, че няма намерение отново да облече екипа на лондончани.

Сред условията за потенциално ново споразумение между римски гранд и английския клуб за Ромелу Лукаку са осигуряване на участие в Шампионската лига от Рома и шефовете на Челси да са склонни на нов договор под наем, тъй като италианският тим не може да си позволи покупката на белгиеца, чийто трансфер би струвал поне 43 милиона евро и контракт за около 7.5 милиона евро на сезон. / БТА