Ръководството на Рома отказа да губи време в съжаления относно пропуснатия шанс да привлекат Малком от Бордо. Медиите в Италия информират, че римляните стартират офанзива за най-големия италиански талант в Серия А – Федерико Киеза от Фиорентина.

Реално „джалоросите” бяха постигнали приципна договорка с французите за покупката на Малком, но след намесата на Барселона „жирондинците” започнаха да извиват ръцете на Рома за повече пари. Спортният директор Мончи даде подробни обяснения как са протекли преговорите и обясни, че категорично отказал клубът да бъде жертва на подобно изнудване.

Испанецът, който вече натрупа сериозна популярност сред феновете, обеща да се реваншира със сделка, която е „също толкова добра, ако не и повече”. Въпросното попълнение може да се окаже именно 21-годишният Киеза, към когото сериозни апетити проявяват също Наполи и Ювентус.

„Вълците” не смята да си поплюват, като директно ще вадят тежката артилерия с оферта за 40 милиона евро плюс Стефан Ел Шаарави. Последният бива оценяван на 15-20 милиона евро, което прави офертата доста внушителна.

Предполага се, че Фиорентина ще отхвърли това първо предложение, като въпросът е дали изобщо са склонни да водят преговори за най-ценния си талант.

Двата отбора вече въртяха бизнес това лято, като Рома преотстъпи атакуващият полузащитник Жерсон на "Артемио Франки" с договор до края на сезона.

Още по темата:

Рома обмисля да съди Бордо за проваления трансфер

Малком не е подписвал нищо с Рома и Барса се въползвал

Дембеле се нацупи на трансфера на Малком