Клубовете от Серия А вече са инвестирали повече от 1 милиард евро в привличането на нови футболисти. До края на трансферния пазар в Италия остава точно седмица. Отборите ще могат да правят сделки до 17 август включително.

Ювентус е отборът, който е похарчил най-много пари за привличането на нови попълнения. „Бианконерите“ са инвестирали до този момент 256,9 милиона евро. Италианският шампион е и отборът с най-големи разходи по трансфери в цяла Европа през настоящото лято.

Кристиано Роналдо струва 117 милиона евро на Ювентус. „Бианконерите“ извадиха още 40,4 милиона евро за Жоао Кансело от Валенсия, 40 милиона евро за Дъглас Коста от Байерн, а също така и 35 милиона евро за Леонардо Бонучи.

Единственият трансфер в италианския топ 5, който не е осъществен от Ювентус е на Интер. „Нерадзурите“ броиха 38 милиона евро за Раджа Наинголан.

Рома също е изключително активен на трансферния пазар, но и добре балансиран. „Вълците“ привлякоха 11 нови попълнения до този момент, а спортният директор Мончи няма спирка и се ослушва за още поне двама нови играчи.

Рома до този момент похарчи 110 милиона евро, а Наполи инвестира 84 милиона евро в привличането на нови попълнения.