Все повече и повече информации излизат по очаквания трансфер на Кевин Строотман от Рома в Олимпик Марсилия и всички сочат към едно и също – че халфът е бил продаден малко или много против волята си.

„Кориере дело спорт” твърди пред свои близки приятели 28-годишният играч е признал, че вече се готви за следващото предизвикателство кариерата му. От думите му обаче става ясно, че може би е бил представен пред свършен факт, след като Рома е приел оферта за 28 милиона евро плюс бонуси.

На „Стад Велодром” Строотман ще има възможността да работи с бившия си наставник при „джалоросите” Руди Гарсия. Въпреки това играчът е силно ядосан от отношението към него, при положение, че неведнъж е доказал своята лоялност към „римските вълци”.

„Те ме продадоха. Да, длъжен съм да напусна”, с мъка признал играчът пред приятелите си.

Докато носеше екипа на Рома, футболистът претърпя две поредни много тежки в коляното. Заради тях той на практика загуби 2 години от кариерата си, но имаше постоянната подкрепа на римляните. По тази причина, когато поднови контракта си преди година, Строотман изобщо не се интересуваше от предоставените му условия. Повече от веднъж той се заричал да остане възможно най-дълго на „Олимпико”.

Още по темата:

Босът на Рома: Нямаме нужда от заместник на Строотман

Френски милиони привлякоха интереса на Рома и Строотман

Разнопосочни данни около Марсилия, Строотман и Рома