Крилото на Милан Хесус Фернандес Саенс – Сусо е новата главна трансферна цел за Рома. „Джалоросите” са получили индикации, че могат да привлекат испанеца срещу 35 милиона евро.

Римският гранд се оглежда за алтернативни варианти по десния фланг след звучно сгромолясалия се трансфер на Малком от Бордо. Бразилецът, за когото имаха постигната джентълменска договорка, в крайна сметка подписа с Барселона.

През последните дни Рома проучваше всякакви възможности, които включваха Федерико Киеза (Фиорентина), Давид Нерес (Аякс) и Леон Бейли (Байер Леверкузен). Сред тези опции попадаше и Сусо, тъй като „росонерите” са принудени да продават с цел балансиране на финансите.

В крайна сметка спортният директор Мончи се е насочил към сънародника си, тъй като го счита за най-удачния играч от всички изброени. Преговорите между Рома и Милан вече са започнали, макар че римляните все още не са отправяли конкретна оферта.

По принцип „росонерите” планират да продадат Сусо за поне 40 милиона евро. Според „Кориере дело спорт” обаче сделка би могло да има и при сума от порядъка на 32-35 милиона.