Ръководството на Рома ще прекара следващите дни в сериозен размисъл, тъй като в офисите на клуба постъпи крайно изкусителна оферта за звездата на отбора Раджа Наинголан. Белгийският национал към момента се води в немилост заради скандалното видео, което засне покрай Нова година, но това не спря Гуанджоу Евъргранде да предложи 50 милиона евро за покупката му.

На Нинджата не му пука, показа как пие и пуши

Наинголан се извини за скандалното си поведение

Авторитетният ежедневник „Гадзета дело спорт” твърди, че вече се е провел първи тур разговори между футболиста, треньора на Рома Еузебио ди Франческо и наставника на Гуанджоу – Фабио Канаваро. Изданието твърди, че основните положения по сделката вече са договорени, като китайците ще вземат 29-годишния играч първо под наем, а до 30 юни ще бъдат задължени да го закупят окончателно срещу споменатата вече сума.

Рома сложи край на страданието за Раджа, връща го срещу Интер

„Гадзета” не спира с разкритията, като според изданието Наинголан ще печели по 12 милиона годишно в китайския гранд. Трансферът до голяма степен е обусловен от бюджетните затруднения на „джалоросите”, които са наясно, че едва ли ще получат по-добра оферта за футболист, който през месец май ще навърши 30 години.

Очевидно в Гуанджоу искат от белгиеца да бъде заместникът на продадения през лятото в Барселона Паулиньо. За бразилеца Евъргранде получи 40 милиона евро.