В отбора на Рома вече търсят нов нападател, който да води атаката на тима от следващия сезон. Почти сигурно „вълците“ ще се разделят с ветерана Един Джеко и затова е важно да имат готов вариант с негов заместник. Според „Calciomercato“, на „Олимпико“ ще избират между петима набелязани играчи.

На първо място в списъка на „джалоросите“ е нападателят на Челси Оливие Жиру. Договорът на французина изтича след края на сезона и той може да бъде привлечен без пари през лятото. Генералният мениджър на Рома Тиаго Пинто вече е имал разговор с играча, но всичко все още е в съвсем начална фаза.

Оливие Жиру

източник: Gulliver/GettyImages

Друг набелязан футболист е Лука Йович. Агент на сърбина е Фали Рамадани, който работи и с Маурицио Сари. А както е известно, бившият наставник на Ювентус е спряган за фаворит за заместник на Пауло Фонсека. Така от клуба се надяват, че добрите отношения с агента могат да помогнат за привличането на сръбския голмайстор, който от януари играе като преотстъпен в Айнтрахт Франкфурт от Реал Мадрид.

Лука Йович

източник: Gulliver/GettyImages

Смята се, че от Рома имат още три набелязани имена, ако не успеят с привличането на някой от първите двама. Сред тях са Александър Лаказет от Арсенал, Душан Влахович от Фиорентина и Александър Исак от Реал Сосиедад.