Полузащитникът Даниеле Де Роси избра интересен начин да отбележи своя 36-и рожден ден и се качи на полет до столицата на Аржентина – Буенос Айрес, където е очакван от местния гранд Бока Хуниорс.

Според изданието „Ил Романиста” Де Роси и неговата съпруга Сара тази вечер са напуснали дома си и са се качили на такси, което ги е откарало до летище „Фюмичино”. Изданието посочи и конкретния номер на полета, с който двамата трябва да отлетят в 21,45 часа местно време.

Де Роси, естествено, веднага бил разпознат от дузина пътници, като говори изключително кратко. „Всичко се случва малко хаотично с багажа и полета, но да – много е емоционално”, заяви халфът, който до този момент прекара цялата си кариера в Рома.

В края на миналия сезон феновете на клуба определено не останаха доволни да научат, че един от модерните символи на „джалоросите” не е получил предложение за продължаване на изтичащия договор. Самият Де Роси имаше няколко оферти от Серия А, но не се виждаше да играе за друг тим, различен от „вълците”.

За трансфера в Бока сериозна роля изигра спортният директор Николас Бурдисо, който успя да убеди Де Роси в качеството си на негов бивш съотборник.