Ръководството на Фиорентина официално обяви два трансфера в днешния ден. „Виолетовите” се похвалиха с привличането на полузащитника Кристиан Ньоргоор от Брьондби, а също и с взимането под наем на Жерсон от Рома.

Макар и временен, вторият трансфер изглежда далеч доста престижен за клуба от „Артемио Франки”. 21-годишният Жерсон Сантос да Силва е собственост на римския гранд от януари 2016-а, като преди това бе свързван с Барселона, Атлетико Мадрид и Ювентус. През миналия сезон талантът получи немалко шансове от треньора на „вълците” Еузебио Ди Франческо, като записа 31участия на всички фронтове и вкара 2 гола. Голямата конкуренция в Рома обаче принуди клуба да търси други варианти за развитието на таланта.

Колкото до 24-годишния Ньоргоор, неговият контракт е постоянен и за срок от 4 сезона. Кариерата на датчанина е има интересно начало, тъй като само след един шампионатен мач за родния си Лингби, той бива продаден на Хамбургер. В германския тим той играе единствено за дублиращия тим, затова през 2013-а полузащитникът преминава в Брьондби срещу сумата от 360 хиляди евро. В петте си сезона в датския гранд Ньоргоор се утвърди като водеща фигура, а според непотвърдени информации Фиорентина е платил 3,5 милиона евро за услугите му.