Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо не е сигурен дали Пауло Дибала ще може да играе в неделния мач от Серия А срещу Торино. Аржентинският нападател се възстановява от контузия на бедрото, която застрашава участието му на Световното първенство.

Дибала получи травма при домакинската победа с 2:1 над Лече миналия месец и тогава португалецът каза, че може да е трудно за него да се върне в игра преди 2023 година.

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони се надява, че 28-годишният футболист все още има време да се възстанови до Световното първенство в Катар.

"Не знам какви са контактите на Дибала с Аржентина и Скалони. Не знам дали трябва да играе в неделя, за да отиде на световното първенство, или да не играе, за да отиде на световното първенство", каза Моуриньо.

Вътрешните първенства ще бъдат прекъснати след мачовете този уикенд за Мондиала от 20 ноември до 18 декември.

"Едно нещо е очевидно. Играчите, които са повикани на Световното първенство, ще мислят повече за Мондиала, отколкото за тези последни мачове на клубните им отбори. Разбира се, че имаме нужда от Пауло. Ако имам избор, бих искал да имам Дибала срещу Торино", добави Моуриньо.

Аржентина, която ще обяви състава си от 26 играчи в понеделник, започва своята кампания за Световното първенство на 22 ноември срещу Саудитска Арабия. Те също се изправят срещу Мексико и Полша в група С.