Професионалният боксьор Кубрат Пулев даде любопитно интервю за "Събуди се" по NOVA, в което говори за плановете за кариерата си, спомените за баща си, както и какво иска да му се случи в живота.

"В тежката категория са друг тип хора. Те са много тежки. Малко станах като Божинов – тежките са много тежки", пошегува се Кубрат Пулев в началото. "При мен не е просто славата, а още преди да се родя е бил такъв проект от баща ми. Само докато ми покажеха нещо и го правих. Още от тогава съм свикнал да бъда по-различен, да имам по-специално внимание. Баща ми казваше, че ще станем големи шампиони. Няма невъзможни неща. Това не е просто клише", коментира Кобрата.

"Славата е също и голям проблем. Един нормален човек не може да разбере какво има. Аз съм като в един затвор. Аз не съм свободен човек. Един нормален човек не може да осъзнае какво има, каква сила – цялата свобода на света", разкри професионалният ни боксьор.

Пулев разказа за подписания наскоро от него престижен договор: "За мен лично договорът ми в САЩ е голям успех. Не става въпрос за пари, а за възможности. Аз съм едно дете на България. Трябва да работя много. Имахме контакти от преди 2-3 години. Представиха ме и личеше уважението. Имаше голяма боксова гала, имаше пресконференция. Ще отида в Америка, ще тренирам там. Дали ще заживея там, едва ли, защото на мен България ми липсва. На този етап не знам подробности. В САЩ хората гледат по различен начин на бокса. Хората са луди по бокса, те са ненормални по бокса."

Попитан за големите имена в тежка категория и кой предпочита, Кубрат Пулев отговори: "Ако мога да избирам може би Тайсън Фюри, Уайлдър също, може би Джошуа също. Аз съм такъв човек. Това ме държи истински жив. Обичам да влизам в битки."

"Готов съм за мач с Джошуа. Нямам колебания, а тогава ще бъда още по-готов. Тези контузии, които се случиха - много хора не вярваха, дори мои близки не вярваха. Хванах от къде идват тези контузии. Това съмнение идва от нашата психология като народ. Че ние като цяло не вярваме на нищо. Има хора с невероятна злоба, която таят в себе си. Когато човек започне да разбира хората и се фокусира, тогава ще го разбереш колко е жалък, мъничък и нищожен. Исках хора от България да тръгнат по моите стъпки", разкри Кобрата.

"Не мисля по въпроса дали аз съм най-влиятелният спортист. Дори не искам нищо. Когато трябва нещо, аз ще кажа. Но почти никога не казвам, дори и да трябва. Не се мисля за най-влиятелния. Смятам, че мога, че вече узрях. Вече назря моментът, в който съм готов. Работя върху себе си, надграждам постоянно", заяви Кубрат Пулев и продължи:

"Със сигурност с Кличко за световната титла беше голяма тръпка. Става въпрос, че тогава беше тръпка, защото за първи път се изправям за световната титла и направо хората полудяха. За мен лично не е провал, а урок, препятствие. Можех да го прескоча, но беше по грешен начин. Това е и опит в живота как човек трябва да се научи да внимава какво говори."

"Най-яркият ми спомен е от баща ми. Спомням си, когато се разхождахме и той търсеше книги. Казваше, че му е кеф неговите великани да са с него. Той е в мен, в душата ми. Неговият дух и силата му са в мен. След мачове съм си казвал, че знам, че ми дава сила и е с мен. Той не просто ни възпитаваше, а ни рисуваше картината. Казваше, че трябва да си прощаваме и че не трябва никой да застава между нас с брат ми. Любовта стои преди всичко. И уважението. Когато уважението се загуби, всичко заминава. Баща ми сега щеше да ми каже да тренирам още по-усърдно, а в личен план щеше да ми е обиден, защото така сме възпитавани, че трябва да имаме много деца в семейството. Да имам деца, мисля, че това ще бъде наистина голям успех за мен", завърши Кубрат Пулев.