Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев остава на 9-о място в света при най-тежките. Това стана ясно след оповестяването на ранглистата в най-атрактивната категория, актуализирано към мачовете до началото на декември. 

В Топ 10 зад него е само новозеландецът Джоузеф Паркър, който беше доста по-напред в началото на годината, но се срина след загубата си от Антъни Джошуа. До края на годината може да настъпят и други размествания на ранкинга. 

Причината е, че има още един мач през 2018 г., който противопоставя боксьори от Топ 10. Това е битката между Дерек Чисора, който е осми в света, срещу Дилиан Уайт, който е четвърти в тази ранглиста. Те се срещат на 22 декември. 

Интересно разместване има в челото на подреждането. Там с гръм и трясък нахлува Тайсън Фюри, който вече е втори само след Антъни Джошуа. Това стана след зрелищния му мач с Дионтей Уайлдър в началото на декември, който завърши без победител, но мнозина специалисти са категорични, че британецът трябваше да бъде обявен за победител. 

Ето и как изглежда ранглистата в началото на втората половина на декември: 

1. Антъни Джошуа

2. Тайсън Фюри

3. Дионтей Уайлдър

4. Дилиан Уайт

5. Луис Ортис

6. Александър Поветкин

7. Джарел Милър

8. Дерек Чисора

9. Кубрат Пулев

10. Джоузеф Паркър