Легендарният боксов промоутър Боб Аръм посъветва бившия световен шампион Владимир Кличко да прекрати кариерата си, тъй като сега може да го направи красиво.

Снощи украинецът загуби от Антъни Джошуа с технически нокаут в 11-ия рунд в епичен сблъсък на стадион "Уембли", който ще остане в историята.

"Това бе един великолепен бой между двама достойни боксьори. Кличко дълго се съпротивлява срещу младостта и настойчивостта на Джошуа, но не съумя да удържи това темпо. Бих препоръчал на Владимир да завърши кариерата си точно в този момент", коментира Боб Аръм, основател на промутърската компания Top Rank. Кличко дебютира на професионалния ринг през 1996 г. и оттогава проведе 69 боя, в които записа пет поражения.

На "Уембли" снощи се сражаваха двама олимпийски шампиони - 41-годишният Кличко спечели златото на Олимпиадата през 1996 г., а Джошуа на Игрите в Лондон през 2012 година. Британецът в петия рунд изпрати украинеца в нокдаун, но в същата част от мача допусна няколко сериозни удара и в следващия рунд на свой ред изпадна в нокдаун след мощен десен на Кличко.

От седмия до 11-ия рунд двубоят бе равностоен с минимално предимство на украинеца, а развръзката настъпи в 11-ия рунд, когато Джошуа на два пъти прати съперника си на пода и малко след това след серия от удари съдията прекрати предсрочно боя. Кличко джентълменски призна, че Джошуа е бил по-добрият боксьор в срещата.

Бившият световен шампион има право на реванш, но след мача в Лондон призна, че ще обмисли внимателно ситуацията и като за начало трябва да разбере защо е загубил срещата. За него това бе второ поредно поражение след изненадващото от Тайсън Фюри през ноември 2015 година.

Джошуа вчера призова сънародника си Фюри да се върне в бокса и да се бие с него, отново на "Уембли" пред 90 000 зрители.

Фюри пък веднага след мача коментира в Twitter: "Браво, Антъни Джошуа. Добър бой, ти се би на живот и смърт, а аз си поиграх с него. Давай да потанцуваме", написа Фюри в социалната мрежа. /БГНЕС