Над 60 деца на възраст от 15 до 19 години от различни учебни заведения в Плевен се включиха днес в Първия плувен турнир, провел се в Общинския плувен комплекс /до СУ „Иван Вазов“/ в града. Старт на надпреварата, организирана ден преди началото на новата учебна година, дадоха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, заедно с началника на Регионалното управление по образование Албена Тотева.

Турнирът се организира по проект „Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние!“ на Министерството на младежта и спорта и Асоциация „Докосни дъгата“ с председател д-р Денислава Ангелова, заедно с плувен клуб „Инвиктус“ - Плевен с управител и треньор Кирил Бъчваров.

След оспорвани битки бяха излъчени и победителите в различните стилове, а наградите - връчени на церемония на игрището в СУ „Иван Вазов“. Честта да връчат медалите на победителите имаха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров, Албена Тотева – началник на РУО - Плевен, директорът на ОД на МВР – Плевен комисар Красимир Начев, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, изпълнителният директор на Националната спортна база Пламен Манолов и директорът на СУ „Иван Вазов“ Димитър Митев, който се оказа и рожденик.

В рамките на церемонията бе връчена и купата на асоциация "Докосни дъгата" на личност, която има съпричастност към проекта "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние". Отличието е за сенсей Милена Кирниколова - старши треньор и управител на Спортен клуб по карате “Спартак-Плевен”.