Специални почетни гости на традиционното сутрешно бягане на 5kmrun в Южен парк – за деца и възрастни, бяха спортните звезди от отбора на NN Running Team -Самсон Кипроно Бармао и Стивън Киплагат . Повече от 300 възрастни и близо 100 деца бягаха с кенийските атлети.

Изявените  състезатели, сред които победителят на София Маратон 2017 - Самсон Кипроно Бармао, който отбеляза и най-добро време в историята на трасето (2:14:49 часа), пристигнаха за участието си на 42-километровата дистанция на Маратон София 2018, който ще се проведе в неделя, 14 октомври.  

Атлетите от първия в света професионален отбор по бягане се включиха в сутрешната загрявка на 5kmrun и NN Kids Run и дадоха официален старт на бягането от 9:00  часа. Всички почитатели можеха да документират срещата си със спортните звезди, като се снимат и вземат личен автограф от тях.

Самсон Кипроно Бармао няма да е единственият представител от отбора на NN Running Team на Маратон София. Той ще бъде подкрепен от Стивън Киплагат и Тежиту Сиюм.

Стивън Киплагат е роден през 1990 г. в Кения и негов треньор е Патрик Санг - дългогодишен треньор и ментор на чудото в маратонската дистанция Елиуд Кипчоге. Стивън Киплагат тренира и с друг изключителен спортист - Джефри Камворор. Стивън Киплагат триумфира на Брюкселския маратон през 2017 г., а през тази година зае третото място в маратона в Линц. Личното му най-добро време е 2:11:44 часа от Брюкселския маратон 2017.

Тежиту Сиюм пък ще бъде женското присъствие в София от отбора на NN Running Team. Тя е родена в Етиопия и понастоящем тренира в Адис Абеба под ръководството на треньора Тесама Абшеро. Teжиту започва международната си кариера през 2017 г., като заема второ място на полумаратона в Букурещ. По-късно през 2017 г. тя прави своя дебют в маратона в Ница - Alpes Maritim, където и печели първото място с време от 2:33:21 часа.