Прочутият цигулар Ара Маликян гостува на националния отбор по художествена гимнастика в столичната зала "Фестивална".

Музикантът е ливанец от арменски произход, има и испански паспорт, любим е на различни поколения меломани по света. Неговата цигулка, създадена в Модена, и пропътувала пътя до Ливан, за да попадне в ръцете на малкия тогава Ара, вдъхновява 25-ия му албум. „Невероятната история на една цигулка“ е емоционален и личен музикален разказ, вдъхновен от необятния свят на Паганини, който ще поведе публиката из музикалните епохи и жанрове от класиката до рок и поп музиката.

Особено очарован от факта, че българските гимнастички от националния отбор Петя Борисова и Вая Драганова играят по съчетания по негова музика, Ара Маликян пожела да се запознае на живо с момичетата от националния ни отбор.

Полетът му имаше закъснение и той пристигна няколко часа преди уговорената среща,но въпреки умората и без никаква почивка след пътуването, Ара Маликян спази обещанието си и дойде в уречения час в залата.
Петя Борисова и Вая Драганова му показаха съчетанията, които играят по негови изпълнения, и той остана видимо трогнат и много впечатлен от видяното.

Ара Маликян обеща, че ще направи всичко възможно да гледа и подкрепя българските гимнастички на живо.

Всички момичета от националния отбор го изненадаха с много мил подарък - топка за художествена гимнастика с автографи от всички състезателки и треньори от отбора, а две малки дечица му бяха нарисували специални рисунки, с които той не се раздели през целия ден.