Олимпийската медалистка Мирела Демирева слага край на кариерата си след Олимпийските игри в Париж това лято. Това обяви атлетката ни пред NOVA.

Състезателката в скока на височина пропусна цялата състезателна 2023 година заради контузия. Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио се завърна в сектора с титла на Балканското първенство в зала в Истанбул.

Към момента Демирева е и единственият потенциален български участник в леката атлетика за Олимпиадата в Париж.

На мен ми трябват по принцип повече състезания, за да мога да развия върхова спортна форма. Това е олимпийска година, разбира се, това е най-сладката година. В Рио всичко си дойде на мястото. Аз по принцип съм много влюбена в Бразилия. Хората там са много различни. Бяхме работили добре. Това бяха и първите години, в които бях в Нидерландия. Треньорът беше с мен, много си вярвах тогава и знаех, че може да ми се случи. И тогава се случи“, сподели Мирела.

Демирева е израснала на стадиона. Майка й Валя е спринтьорка. Баща й Красимир е бивш състезател на 400 метра с препятствия. На 14 години прави своя дебют в сектора скок на височина, а сега, 20 години по-късно, е на път да се оттегли от спорта.

Най-вероятно ще го направя след Олимпийските игри в Париж. Няма нещо, за което да съжалявам. Много съм щастлива, че успях да прекарам толкова много време в спорта. И да, но всяко нещо си има край“, сподели още атлетката ни.

На кого олимпийската ни медалистка иска да каже голямо благодаря?

Може би най-добрият начин, по който мога да кажа благодаря, е начинът, по който скачам. И това лято ще дам всичко от себе си. И сигурна съм в това, надявам се да зарадвам много хора. И така да си отида от спорта с едно леко и щастливо чувство“, каза още Мирела Демирева.