Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира случая с отказването на състезателката от националния ансамбъл Теодора Александрова от активна спортна дейност. 

"Проведох дълъг разговор със старши-треньора Весела Димитрова и всички момичета от ансамбъла. Теодора имаше сериозна контузия и фрактура на  крака, поискахме преглед и мнение на трима лекари, за да бъдем напълно сигурни какво е най-доброто, което трябва да се направи за нея.  Последва операция, след това рехабилитация, възстановяване и през ноември, когато Елена Бинева се нуждаеше от медицинска манипулация, Теодора Александрова беше вкарана да играе на мястото на Елена. Тогава Теодора е казала на треньорите, че кракът я боли, че не може да играе и иска да прекрати състезателна кариера. Това знам аз от треньорския щаб на ансамбъла!"

"Момичетата са поддържали непрекъсната връзка с Теодора, а когато тя е обявила, че се отказва да тренира, Весела Димитрова и е казала, че залата за нея е отворена винаги и това изказване по медиите, че едва ли не никой не се интересувал от нея е много грозно и много е обидило треньорите и съотборничките й. През цялото време Теодора получаваше пълна заплата като основен състезател, а Стефани Кирякова, която стана европейска и световна шампионка получаваше заплата със статут на резерва, без нито веднъж да се оплаче от това!
Само този факт е напълно достатъчен да опровергае думите на Теодора, че никой не се е интересувал от нея и че през цялото време треньорите са разчитали тя да се възстанови и да се върне в основния състав!"

"Смятам случаят за приключен и искам да кажа само, че Теодора е пожелала сама да се откаже без никой да я гони и смятам също, че самата Теодора знае отлично това!
Треньорите и ръководството ще продължават да подкрепят състезателките от националния отбор, ще им осигуряват всичко необходимо за подготовката и ще уважават всяко тяхно желание по отношение на спортната им кариера!", се казва в официалното становище на Раева, публикувано във Фейсбука на БФХГ.