Повече от 400 бакалаври и магистри на Национална спортна академия „Васил Левски“ получиха дипломите си в абсолвентска промоция на 26 март. Събитието се състоя в Многофункционалната спортна зала, а водещ на церемонията бе заместник-ректорът по учебната работа доц. Христо Андонов.
 
Ректорът на НСА проф. Красимир Петков  лично връчи дипломите на абсолвентите с най-значими спортни постижения. Сред тях бяха знакови имена от борбата: Станка Златева - двукратна сребърна олимпийска медалистка, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, Радослав Великов – бронзов олимпийски медалист и световен шампион и Николай Дачев - треньор на националния отбор за кадети. И тримата се дипломираха в магистърската програма „Спорт за високи постижения“.
 
Дипломата си за магистър получи и кондиционният треньор Георги Пенков – участник в две Олимпиади, рекордьор на Гинес за коремни преси, работил с успешната бадминтонистка Линда Зечири. Той получи аплодисментите на залата не само заради успехите си в спорта, но и за смелото решение да бъде студент в достолепна възраст, тъй като догодина ще навърши 80 години. 
 
Любимата традицията бе спазена и тържеството завърши с обща снимка и хвърляне на шапките на фона на „Многая лета“.